Cousas que debemos saber do viño

museo vid vino condado salvaterra albariño
Sobre todo como terra de viño, parte fundamental da nosa dieta.

Diariamente, acompañamos os alimentos con unha cunca de viño para resaltalos sabores e degustar de maneira única o pracer dun bo xantar…

Cando chegamos o fogar e queremos descorchar unha botella de viño albariño, por exemplo, e non temos descorchador, ¿Que facemos?:

    1) Facelo con un zapato, contra unha parede, introducindo no interior a botella sostida firmemente o gargalo da botella, con unha man, é a punta do zapato coa outra. Golpeando a sola do zapato contra a parede ata que saía o cortiza, e cando chegue o momento posible, retiralo coa man.
    2) ¿Como manter o viño frío? Envolvendo a botella de viño nunha toalla de papel mollada, colocada no conxelador 10 minutos é xa está.
    3) Tamén, coloca a botella nunha cubeta con xeo e sal; o efecto que ten a sal sobre o xeo, reduce o punto da conxelación, arrefría o viño mais rápido.
    4) É de moi mal gusto, por xeo na copa con viño. No seu lugar utiliza uvas conxeladas para arrefriar o viño, xa na copa. Desta forma non se rebaixará a bebida coa auga.
    5) ¿Como gardar o viño na botella? Aberta ou non, non gardes o viño a mais de 20º. Faino na fiestra deitado, sempre que sexa posible.
    6) Non deixes aberta a botella, coloca a cortiza, despois de servir a copa. Cando o viño se arrefría pode durar 305 días.
    7) Se usas viño na cociña, conxela un pouco de viño na bandexa do seo. Así terás dispoñible as porcións que necesites, sen abrir outra botella e gardar o resto.
    8) Mercar viño na adega, aforrarás sen sacrificar calidade. O viño dende o produtor pasa pola distribución, comercialización é van aumentando os prezos.
    9) Cando pidas un viño, que se abra a botella diante de ti, pois nalgúns locais o prezo dunha cunca de viño, é o prezo da botella.
    10) ¿Como quitalas manchas do viño tinto? Si é fresca, con leite sobre ela, deixala secar. Despois dunha hora debe desaparecer.
    11) Xusto do viño sobre a tela, verter un pouco de sal e deixala que sexa absorbida. Cepilla a sal xunto coa sal é sairá a mancha.
    12) Si a mancha de viño está seca, cubre a con espuma de afeitar é lavala con auga quente.
    13) Verte unha capa de 1.5 cms. De area dos gatos, sobre a mancha de viño é presiona contra o tecido uns momentos. Despois sacude. E mira como queda.

Na abadía de Tortoreos se entende o viño albariño, como unha forma de vida, dende a perspectiva innovadora e chea de enerxía, ata a experiencia única é exclusiva da cultura do viño.

Deixar unha resposta

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair /  Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.